یا علی مددی

ساخت وبلاگ

به ایالت متحده پیکان(USP) خوش آمدید.روستای پیکان شامل چهار محله به نامهای محله گاره یا همون پایین.محله میانه.محله باغباغچی و محله بالا می باشد.
روستای پیکان جرقویه در 70 کیلو متری خیابان آبشار دوم اصفهان و همچنین در 40 کیلومتری شهرستان شهرضا در جاده اصفهان شیراز واقع شده است.زبان مردم این روستا پهلوی اوستایی( گبری) میباشد.از افتخارات این روستا تقدیم کردن ۴۸ شهید والا مقام به این خاک پر گهر بوده است.از دیگر وقایع مهم روستا عزاداری و تعزیه خوانی های ماه محرم میباشد.اگر به روستای ما گذرتان افتاد حتما از چشمه ی محمد نوجوان دیدن کنید و هم چنین از قلعه میرحیدر که کاروانسرای مسافران قدیم اصفهان شیراز بوده وقلعه باستانی ( کرمعلی) که در کنار حسینیه قمر بنی هاشم (ع) قرار دارد.متاسفانه بازار قدیم پیکان جزو قدیمی ترین بازارهای جهان بود که امروزه هیچ اثری از آن باقی نمانده است.همچنین روستای ما دارای چشمه های فراوانی می باشد که دیدن آنها هم خالی از لطف نیست.
نام روستا بنا به گفته ی تاریخ نویسان به دلیل این بوده که در ایام قدیم در روستا مردم به ساخت تیر و کمان مشغول بوده اند.
این روستا در کنار دریای مرکزی ایران که حدود یازده هزار سال قبل خشک شده است قرار داشت. پیکان های کوچک و بزرگ مفرغی یافته شده در غارهای این منطقه حاکی از دوران غارنشینی بشر است که به دوران مفرغ برمی گردد.
قدمت این روستا به پیش از اسلام و روزگار کیانیان باز می گردد که این روستا بر سر راه بازرگانی شمال به جنوب ایران قرار داشته است.

پیکان شهر در اواخر دوره اشکانیان ساخته شد. پیکان شهر یکی از مراکز ساخت جنگ افزار و تیر و کمان بوده است و کارخانه های متعددی در این منطقه وجود داشته است. پیکان شهر تا روزگار آل بویه از شهرهای آباد اصفهان بوده و به مرور زمان پیکان نام گرفته است.

یکی از یادگارهای روزگاران گذشته در این روستا بازاری بوده که در حدود 1/5 کیلومتر دراز داشته است ودارای شاخه های زیادی بوده که هر شاخه ویژه صنف خاصی بود.
این بازار و دژ میرحیدر از یادگارهای دوران ساسانی است که با رونق گرفتن راه اصفهان شهرضا به آباده، از رونق آن کاسته شد و از اهمیت دژ میرحیدر که زمانی راهدارخانه و چاپارخانه میانراهی جرقویه بود کم شد.
در پای کوهی که دژ میرحیدر قرار دارد گورهایی وجود دارد که مردگان را ایستاده دفن کرده اند که این رسم به دوران قبل از اسلام باز می گردد.
همچنین از آنجا که پیکان شهر، شهر بزرگی بوده است و مرکز سیاسی جرقویه در زمان ساسانیان بود؛ در اطراف آن شهرک هایی وجود داشتند که می توان به شهرک ماه پر و کشتزاری به نام یسنا اشاره کرد.
مردم این روستا توسط محمدبن حنفیه اسلام آوردند و به کوشش سلطان باباحاجی نماینده صاحب بن عبادشیعه شدند. آرامگاه سلطان باباحاجی هم اکنون در این روستا زیارتگاه مردم است.
در روزگار دیلمیان، پیکان دوباره رونق می گیرد کاریز رکن آباد و آسیاهای بادی در این روستا ساخته می شود.
مسجد جامع
بنای این مسجد به روزگار سلطان سنجر سلجوقی می رسد که از زیباترین مساجد این منطقه و همانند مسجد جامع محمدآباد جرقویه بوده که متاسفانه در سالهای اخیر شبستان آن تخریب شده است. همچنین مسجد و کاروانسرای پاسکو قدمتی بیش از ۸۰۰ سال در این روستا دارند.
در جریان حمله مغول، مردم پیکان آماده دفاع شدند. در گورستان پیکان قبرهایی وجود داشته که روی آنها «کشته مغول» نوشته شده است. شهرک ماه پری در سال ۶۲۵ هجری در جریان حمله مغول از بین رفت.همچنین در زمان حمله افغانها به اصفهان در زمان شاه سلطان حسین صفویه پیکان هم مورد هجوم قرار گرفته است که با رشادت مردم روستا از حمله ی افغانها در امان مانده است و تا همین چند سال یش در مزار پیکان مزار شهیدی بود به نام محمد ربیعی کشته ی افغان که امروزه به مدرسه تبدیل شد.
پس از روستای ما دیدن کنید و با زبان و فرهنگ مردمی از 2600سال پیش آشنا شوید.
پروفایل مدیر وبلاگ

روستای پیکان جرقویه اصفهان...
ما را در سایت روستای پیکان جرقویه اصفهان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peykan774o بازدید : 76 تاريخ : سه شنبه 2 خرداد 1396 ساعت: 1:31